REGISTRACE ZDARMA

< Zpět do blogu

Jak mu začít chybět

18.05.2024, Autor: Anna Procházková

Chcete po rozchodu začít chybět bývalému partnerovi? Přečtěte si naše tipy na osobní rozvoj, zlepšení komunikace a využití seznamek.

Jak mu začít chybět

Rozchody jsou těžké a bolestivé. Někdy se však stane, že po skončení vztahu začnete pociťovat potřebu, aby vám bývalý partner začal chybět. Proč se tento pocit objevuje? A jak můžete dosáhnout toho, aby mu opravdu začali chybět? Tento článek se zaměří na hlubší pochopení těchto pocitů a poskytne konkrétní kroky, jak dosáhnout tohoto cíle, a to i s využitím seznamek jako jedné z možných cest.

Proč chcete tomu druhému chybět?

Po rozchodu se často vynořují různé pocity a myšlenky, které vás mohou přimět toužit po tom, aby vás bývalý partner opět začal postrádat. Tento pocit může mít několik důvodů:

Neschopnost vyrovnat se se ztrátou

Ztráta partnera je vždy bolestivá. I když jste si možná mysleli, že se vám po rozchodu uleví, často se objevuje pocit prázdnoty a ztráty. Vaše hlava, jako výpočetní technika, zaznamenává tuto ztrátu a snaží se ji jakýmkoliv způsobem zacelit, což může vést k myšlenkám na návrat k bývalému partnerovi.

Strach z osamělosti

Někteří lidé mají problém žít sami. Pokud jste byli v dětství často odstrkováni z komunity rodičů a rodinného prostředí, může být pro vás těžké zvládat samotu. Po rozchodu máte tendenci rychle hledat nový vztah nebo střídání partnerů, abyste kompenzovali ztrátu. Pokud však chcete na sobě zapracovat, je důležité naučit se být sami a stát se nezávislými na druhých.

Vnitřní oslabení a zranění

Rozchod vás může zanechat v pocitu vnitřního oslabení a zranění. Cítíte se bolaví, nevyslyšení a zranění, což může spustit cyklický proces, který vás nutí usilovat o to, abyste získali svého partnera zpět. Tento proces je často výsledkem narušení vaší integrity, sebepřijetí a sebelásky, které rozchod způsobil.

Jednostranný rozchod

Jednostranný rozchod zanechává nepříjemné pocity nepochopení, odmítnutí a prázdnoty. Pokud partner odchází rychle a bez předchozích upozornění, zanechává to ve vás bolavé místo, které může vyvolávat potřebu získat ho zpět.

Nevyužité přednosti

Po rozchodu si často uvědomíte své nevyužité přednosti, které jste se báli ukázat. Tyto nevyužité schopnosti a kvality vás mohou přimět toužit po tom, abyste je mohli partnerovi znovu ukázat a začít mu chybět.

Neuzavřený cyklický proces

Vaše hlava se může točit ve stále stejných myšlenkách, pokud nerozumí, proč k rozchodu došlo. Tento neuzavřený cyklický proces vás nutí hledat způsoby, jak získat dodatečné informace, aby vaše mysl mohla dosáhnout klidu.

Jak tedy začít chybět bývalému partnerovi?

Nyní, když rozumíte důvodům, proč chcete začít bývalému partnerovi chybět, se podíváme na konkrétní kroky, které vám mohou pomoci dosáhnout tohoto cíle.

Jedním z nejlepších způsobů, jak ukázat, že se měníte a že se z vás stává někdo nový, je změna vzhledu a prostředí. Vyhoďte staré oblečení, kosmetiku a nádobí, předělejte svůj účes a pořiďte si nové boty nebo parfém. Vymalujte byt a udělejte z něj nové, svěží místo. Tímto způsobem dáte svému okolí najevo, že rozchod vás nezlomil, ale naopak vás posílil a udělal z vás nového člověka.

Pracujte na sobě. Začněte se věnovat svému osobnímu rozvoji. Identifikujte své slabiny a pracujte na jejich přeměně. Položte si otázky jako:

  • Jak jsem byl ve vztahu otevřený v komunikaci?
  • Jak jsem prožíval intimitu a sexualitu?
  • Jak jsem prožíval své finance a dával najevo emoce?
  • Jak často jsem říkal „miluji tě"?

Vyhodnoťte tyto aspekty na stupnici od 0 do 10 a pracujte na zlepšení těch, které nebyly na vysoké úrovni. Staňte se mistrem komunikace, učte se řešit konflikty a vyjadřovat své pocity.

Po rozchodu může být dobré zkusit seznamky. Nejenže vám umožní poznat nové lidi a potenciální partnery, ale také vám pomohou zlepšit sebevědomí a ukázat, že jste atraktivní a žádoucí osoba. Seznamka vám poskytne prostor pro sebereflexi a možnost navázat nové vztahy, které vám mohou přinést nové perspektivy a radost do života.

Vezměte si papír a udělejte si rekapitulaci vztahu - napište si seznam věcí, které jste rádi dělali společně, o čem jste rádi povídali, jaká byla vaše intimita a sexuální život. Vyhodnoťte tyto aspekty na stupnici od 0 do 10 a zaměřte se na ty, které byly nad 8,5. Tyto vlastnosti mohou tvořit základ pro nový začátek.

Pokud se rozhodnete zkusit obnovit vztah, komunikujte s partnerem o tom, co fungovalo a co ne. Použijte výše zmíněné seznamy a diskutujte, jak na sobě budete pracovat. Pokud obě strany nejsou ochotny pracovat na svých nedostatcích, vztah pravděpodobně nebude fungovat ani po návratu.

Předtím než začnete znovu budovat vztah, je důležité projít procesem odpuštění. Napište si seznam věcí, které vás bolely, zklamaly nebo odradily. Podobně to udělá i partner. Poté si domluvte schůzku a mluvte o těchto věcech tak dlouho, dokud neucítíte úlevu. Objetí a tělesné souznění pomohou tento proces uzavřít.

Abyste úspěšně prošli procesem vyčištění a odpuštění, musíte se stát mistry komunikace. Dodržujte následující pravidla:

  • Vždy berte pouze jedno téma ze seznamu.
  • Neskákejte si do řeči.
  • Neodcházejte z debaty.
  • Neurážejte se.
  • Pokud vás napadne nové téma, připisujte ho na seznam.
  • Nekombinujte témata dohromady.
  • Záměrně partnera nezraňujte.
  • Berte na vědomí, že diskuze má vést k vylepšení vztahu, a ne k vyvolání pocitu viny u druhého.

Pokud se rozhodnete nevracet se k bývalému partnerovi, buďte připraveni na možnost nového začátku s někým jiným. Pracujte na sobě, zlepšujte své vlastnosti a využijte seznamek, abyste poznali nové lidi. Nový začátek může přinést nové příležitosti a radost do vašeho života.

Začít chybět bývalému partnerovi není snadný proces, ale pokud na sobě zapracujete a projdete všemi výše zmíněnými kroky, můžete dosáhnout svého cíle. Rozchod je příležitostí k osobnímu růstu a sebereflexi. Využijte tuto příležitost k tomu, abyste se stali silnější a sebevědomější osobou, která je schopná navázat nové a zdravé vztahy. A nezapomeňte, že seznamky mohou být cenným nástrojem na této cestě.