REGISTRACE ZDARMA

< Zpět do blogu

Jak se chovat po rozchodu, aby se vrátil?

21.05.2024, Autor: Anna Procházková

Přemýšlíte, jak získat zpět svého ex? Přečtěte si naše tipy a triky, jak se chovat po rozchodu a zvýšit šanci na nový začátek.

Jak se chovat po rozchodu, aby se vrátil?

Rozchod. To slovo samo o sobě bolí, že? Když jsme ztratili někoho, koho jsme milovali, cítíme se zranění, ztracení a někdy i zoufalí. Ale co kdyby existoval způsob, jak se chovat po rozchodu, aby se váš bývalý partner chtěl vrátit? Než se ponoříme do konkrétních tipů, musíme si připomenout jednu důležitou věc. Ne každý vztah je určen k tomu, aby trval navždy. Někdy je rozchod nejlepší cestou k osobnímu růstu a nalezení pravého štěstí. Ale pokud cítíte, že váš vztah má ještě šanci, tady je několik rad, které vám mohou pomoci.

První věc, kterou byste měli udělat po rozchodu, je dopřát si čas na hojení. Nechte své emoce volně plynout. Pláč je normální, smutek je přirozený. Nepokoušejte se být silní za každou cenu. Dejte si čas na přemýšlení a pochopení, co se ve vztahu stalo špatně. Jen tak můžete najít způsob, jak to napravit.

Pracujte na sobě

Nyní je čas zaměřit se na sebe. Co jste chtěli vždycky dělat, ale neměli jste na to čas? Možná je to nový koníček, sport nebo sezení s knihou, kterou jste dlouho odkládali. Práce na sobě nejen zlepší vaši náladu, ale také zvýší vaše sebevědomí. A sebevědomí je přitažlivé! Mimochodem, jaké bylo vaše poslední rande? Cítili jste se při něm sebejistí a uvolnění?

Snažte se omezit kontakt s vaším bývalým partnerem. To je asi jedna z nejtěžších věcí, ale také jedna z nejdůležitějších. Neznamená to, že ho ignorujete, ale dejte si čas na to, abyste se znovu našli sami. Pokud budete neustále v kontaktu, nebudete mít čas na hojení a zlepšení sebe sama. Navíc váš bývalý partner bude mít čas na to, aby vás postrádal.

Snažte se být pozitivní. Kdo by chtěl být s někým, kdo je neustále negativní? Nechte své přátele a rodinu, aby vás podpořili. Buďte vděční za malé věci v životě. Pozitivita přitahuje pozitivitu a váš bývalý partner si všimne, že jste se změnili k lepšímu.

Zůstaňte aktivní na sociálních sítích, ale nepřehánějte to

Sociální sítě mohou být dobrým nástrojem, jak ukázat, že jste v pohodě a že se vám daří dobře. Sdílejte své úspěchy, nové zážitky a hezké momenty. Ale pozor, nepřehánějte to. Příliš mnoho příspěvků může působit falešně a zoufale.

Vraťte se do hry

Možná se vám to nezdá, ale seznamka, resp. online seznamka zdarma může být skvělým způsobem, jak seznámit nové lidi a získat nový pohled na život. Nemusíte hledat hned nový vážný vztah. Berte to jako příležitost k novým zážitkům a přátelstvím. Kdo ví, možná právě na seznamce najdete někoho, kdo vás opravdu osloví.

Buďte připraveni na setkání

Pokud se vám podaří znovu navázat kontakt s vaším bývalým partnerem, buďte připraveni na setkání. Zůstaňte klidní, uvolnění a buďte sami sebou. Nesnažte se být někým, kým nejste. Pokud vás měl rád předtím, bude vás mít rád i teď, když uvidí vaši pozitivní změnu.

Když se znovu sejdete, ukažte svou nejlepší verzi. To neznamená, že musíte být dokonalí. Stačí být nejlepší verzí sebe sama. Buďte upřímní, otevření a dejte najevo, že jste se z rozchodu poučili a jste připraveni na nový začátek.

Dejte vztahu nový smysl

Pokud se vám podaří vrátit se k sobě, je důležité dát vztahu nový smysl. Přemýšlejte o tom, co nefungovalo a co můžete udělat jinak. Buďte otevření k novým možnostem a snažte se budovat vztah na pevných základech.

A nakonec - buďte trpěliví. Návrat k sobě může chvíli trvat. Nespěchejte, nechte věci plynout přirozeně. Pokud je váš vztah opravdu silný, najde si svou cestu zpět.

Ať už se váš bývalý partner vrátí nebo ne, pamatujte, že váš život má smysl i bez něj. Každý konec je nový začátek a štěstí můžete najít i jinde. Možná právě na té seznamce nebo při náhodném setkání s někým novým. Kdo ví, kam vás život zavede. Buďte otevření novým možnostem a věřte, že to nejlepší teprve přijde.

Kdy si chlap uvědomí, co ztratil?

Často až tehdy, když pocítí skutečnou prázdnotu a osamělost bez vás. Když se prvotní hněv a zklamání rozplynou, přichází chvíle reflexe.

Detaily rozebíráme v samostatném článku Kdy si chlap po rozchodu uvědomí, co ztratil?

Muži mají tendenci nechat si své emoce pro sebe, a proto jim může trvat déle, než si uvědomí hloubku ztráty. Vidět vás, jak se posouváte dál, vypadáte šťastně a naplněně, může být pro něj šokující realitou. Pochopí, že jste pro něj byli cenní, když uvidí, jak ostatní oceňují vaši hodnotu a přítomnost. Náhle se mu vybaví všechny malé věci, které jste pro něj dělali, a začne si uvědomovat, jak moc mu chybí váš smích, podpora a láska.

Tento proces uvědomění může být pro něj bolestivý, ale zároveň může být impulsem pro něj, aby se snažil získat vás zpět a napravit chyby, které vedly k vašemu rozchodu.